Ondergedompelde disc filters zijn voor Merrem & la Porte aanvulling op het huidige leveringsprogramma. We hebben in de loop der jaren enorm veel ervaring opgedaan in de voorfiltratie en biologie van een waterzuivering. Nu wordt daar met het ondergedompelde disc filter een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd  Al sinds de oprichting van onze water- en slibbehandeling afdeling behoort Merrem & la Porte bij de marktleiders in componenten voor de waterzuivering.

Hoe werkt een disc filter?

Een disc filter is volledig ondergedompeld in het effluent van een waterzuivering. Het water stroomt door het filterdoek van het discfilter naar een centrale schacht waar het de waterzuivering verlaat. De vervuiling blijft achter op het filterdoek

Wat doet een disc filter?

Een disc filter wordt gebruikt voor twee doeleinden:

  1. Verwijderen van TSS uit het effluent
  2. Verlagen van fosfaat

Uitvoeringen Disc filter

Het disc filter kan in twee verschillende vormen worden geleverd. Tot acht schijven kan het disc filter in een verticale opstelling worden geleverd wat ruimte bespaart. Bij grotere aantallen, tot 32 schijven, is de uitvoering horizontaal.  Er kan gekozen worden voor een Plug-en-Play uitvoering in het RVS of het disc filter kan in een vooraf gebouwde betonnen bak worden geplaatst.

Disc filter video