Vul- en dragermateriaal

Water bevat vaak veel micro-organismen. Om deze uit het water te zuiveren, kan een systeem met dragermateriaal geplaatst worden. Micro-organismen zullen zich aan dit dragermateriaal gaan hechten. Het afvalwater is hierna weer een stap verder in de zuivering. Dit proces kan verdeeld worden over twee processen: het afvalwater wordt verdeeld over het dragermateriaal óf het dragermateriaal wordt langs het te zuiveren water bewogen (zoals bijvoorbeeld bij biorotoren). Als vulmateriaal of dragermateriaal kunnen verschillende materiaal soorten worden gebruikt. Bij Merrem & la Porte hebben we verschillende systemen om deze fase van afvalwaterzuivering goed te laten verlopen.

Wanneer wordt vulmateriaal en dragermateriaal gebruikt?

Dragermateriaal wordt toegepast in beluchte vastbedsystemen, trickling filters en biorotoren. Ons vul- en dragermateriaal wordt uitgevoerd als een blokeenheid en is opgebouwd uit UV-bestendig polyethyleen. Ieder blok wordt op maat gemaakt en bestaat uit vele rasterbuizen.

Rasterbuizen in dragermateriaal

Deze rasterbuizen vormen een cylindrisch netwerk dat aan elkaar is gelast volgens een gepatenteerde methode. Door deze methode te gebruiken kunnen we een de stevige structuur bieden die niet kan bezwijken onder het gewicht van de biomassa. In de rasterbuizen bevinden zich ook verticale vinnen. Hierdoor ontstaat er een driedimensionale verticale structuur die een gelijkmatige verdeling van de afvalwaterstroom toe met optimale slibverwijdering als resultaat.

BIO-NET

Bij Merrem & la Porte is dragermateriaal van BIO-NET verkrijgbaar. Dit materiaal is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de statische belasting:

  • BIO-NET 100
  • BIO-NET 150
  • BIO-NET 200
  • BIO-NET 250

Wilt u meer weten over de specifieke oppervlakte, het holtepercentage en het gewicht per m³? Bekijk dan de BIO-NET brochure

SESSIL

Als alternatief op het BIO-NET materiaal werd SESSIL ontwikkeld. SESSIL wordt vooral toegepast in grote, buitenlandse projecten. Het materiaal wordt compact verpakt, zodat het voordelig getransporteerd kan worden.

Overige producten

Merrem & la Porte biedt naast BIO-NET en SESSIL ook ander dragermateriaal. Andere producten zijn onder ander het Mitasat- en Margherita-vulmateriaal.

BIO-NET SESSIL Mitasat vulmateriaal

 

Margherita Lamella Pack Lamella

 

Downloads

BIO-NET Brochure
Margherita Brochure
SESSIL Brochure