0-meting

Kathodische bescherming

Een 0-meting is een meting die wordt uitgevoerd voordat het KB-systeem in bedrijf wordt gesteld. Een 0-meting geeft de uitgangssituatie weer van het te beschermen object en de omgevingsfactoren, zoals de bodemgesteldheid, de coatingkwaliteit, de stroomverdeling en de interferentie met andere metalen structuren of elektrische installaties.

Een 0-meting is belangrijk om verschillende redenen:

  • Het geeft aan of het KB-systeem goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld.
  • Het geeft aan wat de corrosiesnelheid en de levensduur van het object zijn zonder KB-systeem.
  • Het geeft aan wat de potentiaal en de stroom van het object zijn zonder KB-systeem. Dit zijn de referentiewaarden waarmee de effectiviteit van het KB-systeem kan worden beoordeeld.
  • Het geeft aan of er sprake is van kortsluiting of interferentie met andere metalen structuren of elektrische installaties. Dit kan de werking van het KB-systeem verstoren of verminderen.

Merrem & La Porte B.V. is gespecialiseerd in het uitvoeren van 0-metingen voor KB-systemen volgens de norm. Ons team bestaat uit deskundige meettechnici en inspecteurs. Met behulp van geavanceerde apparatuur en software, leggen ze de uitgangssituatie van uw te beschermen object vast. Daarbij wordt rekening gehouden met de omgevingsfactoren. Wij leveren u een compleet meetrapport met alle resultaten, conclusies en aanbevelingen.

0-meting inplannen?

Wilt u meer weten over onze 0-metingen voor KB-systemen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Ons team van KB-specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Een vraag over Kathodische Bescherming? Neem direct contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht.