KB systemen voor leidingen

Kathodische bescherming

Grote leidingtracés van stalen gasleidingen en transportleidingen van de chemische industrie zijn essentieel voor de energievoorziening en de industriële productie. Deze leidingen zijn echter ook kwetsbaar voor corrosie, vooral als ze ondergronds of onder water liggen. Corrosie kan leiden tot problemen zoals lekkage, explosiegevaar, milieuschade of hoge onderhoudskosten.

Ontwerpen van een KB-systeem voor grote leidingtracés van stalen gasleidingen en transportleidingen van de chemische industrie

Het ontwerp van een kathodisch beschermingssysteem is een complexe taak die veel factoren in overweging moet nemen, zoals de grootte, de vorm en de locatie van het object, de bodemgesteldheid, de corrosiesnelheid, de levensduur en de kosten. Er zijn twee soorten kathodische bescherming: galvanisch en opgedrukte stroom. Bij galvanisch wordt het object elektrisch verbonden met een opofferingsanode die geleidelijk wegcorrodeert. Bij opgedrukte stroom wordt een externe spanningsbron gebruikt om de potentiaal van het object te verlagen. In beide gevallen moet de benodigde beschermstroom en potentiaal voor het object worden berekend of gemeten. Ook moeten de anodes, de spanningsbron, de leidingen en de meetapparatuur voor het kathodisch beschermingssysteem worden ontworpen volgens de geldende normen en wetgeving.

KB-systeem voor de chemische industrie

Om grote leidingtracés te beschermen tegen corrosie, kan kathodische bescherming worden toegepast. Voor grote leidingtracés wordt meestal een opgedrukte stroomsystemen gebruikt voor kathodische bescherming. Dit houdt in dat een externe spanningsbron wordt gebruikt om de potentiaal van het object te verlagen.

Bij het ontwerpen van een kathodisch beschermingssysteem voor grote leidingtracés moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals:

  • De lengte, de diameter en de wanddikte van de leidingen
  • De coatingkwaliteit en de coatingbeschadiging van de leidingen
  • De bodemgesteldheid en de bodemvochtigheid langs het tracé
  • De aanwezigheid van andere metalen structuren of elektrische installaties in de buurt
  • Te berekenen van verwachte levensduur
  • De kosten en de beschikbaarheid van materialen en apparatuur

Meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen, leveren en installeren van KB systemen

Merrem & La Porte B.V. heeft meer dan 40 jaar ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van kathodische beschermingssystemen voor grote leidingtracés in diverse sectoren, zoals de olie- en gasindustrie, de chemische industrie, de watersector en de transportsector. Wij kunnen u adviseren over het meest geschikte type kathodische bescherming voor uw situatie en uw leidingtracé volgens de geldende normen en wetgeving beschermen tegen corrosie. Naast het ontwerp, verzorgen we ook het onderhoud, de inspectie en de controle van uw kathodische beschermingssysteem om de optimale werking en levensduur te garanderen.

Contact

Wilt u meer weten over onze kathodische beschermingssystemen voor grote leidingtracés of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Contact

Een vraag over Kathodische Bescherming? Neem direct contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht.