CIP survey

Kathodische bescherming

Het coatingsonderzoek CIPS (Close Interval Potential Survey) is een techniek die gebruik maakt van referentie-elektroden om de potentiaalverdeling over het te beschermen object te meten. Een CIP survey is een bovengrondse, niet-invasieve methode die wordt gebruikt om de effectiviteit van een KB-systeem langs de gehele lengte van de leiding te bepalen.

Het principe van het CIPS-onderzoek is als volgt:

  • Het te beschermen object wordt verbonden met een spanningsbron die een wisselende stroom levert. Dit kan de spanningsbron van het KB-systeem zijn of een externe spanningsbron.
  • De spanningsbron wordt periodiek in- en uitgeschakeld, waardoor de potentiaal van het object varieert tussen de on- en off-waarden.
  • De onderzoeker loopt langs het object met een voltmeter en twee referentie-elektroden die op een korte afstand van elkaar zijn bevestigd. De voltmeter meet de potentiaal tussen de twee elektroden.
  • Als de onderzoeker een onderbeschermd gebied nadert, neemt de potentiaal af. De onderzoeker markeert de locatie van de minimale potentiaal, die overeenkomt met het onderbeschermde gebied.

Het CIPS-onderzoek heeft verschillende voordelen. Het kan onderbeschermde gebieden opsporen die worden veroorzaakt door coatingsdefecten, contact met andere metalen structuren of gebrek aan beschermstroom. Om corrosierisico’s te beoordelen, kan het ook gecombineerd worden met DCVG of ECDA.

CIPS survey door Merrem & la Porte

Merrem & La Porte B.V. is gespecialiseerd in het uitvoeren van CIPS-onderzoeken voor KB-systemen volgens de norm. Wij beschikken over een deskundig team van meettechnici en inspecteurs die met behulp van geavanceerde apparatuur en software de potentiaalverdeling over uw object kunnen meten en registreren. Wij leveren u een compleet meetrapport met alle resultaten, conclusies en aanbevelingen.

Contact

Wilt u meer weten over onze een CIPS survey voor KB-systemen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Ons team van KB-specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Een vraag over Kathodische Bescherming? Neem direct contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht.