Titanium Grade 1

Hitech

Commercieel zuiver Titanium​ Grade 1

Titanium Grade 1 is een commercieel zuivere titaankwaliteit die hoofdzakelijk toegepast worden vanwege de hoge corrosiebestendigheid tegen algemene corrosie en putcorrosie in zoute of oxiderende zure oplossingen en vanwege de behoorlijke bestendigheid tegen minerale zuren. Deze corrosiebestendigheid dankt titaan aan de zeer passieve, hechte en dichte oxidehuid, die onmiddellijk op het metaal wordt gevormd zodra het metaal aan lucht of een oxidatief milieu wordt blootgesteld. Hierdoor beschikt titaan over het zogenoemde self healing effect; grote of kleine beschadigingen van de oxidehuid worden onmiddellijk hersteld. Een voorwaarde is wel dat er zuurstof in de omgeving aanwezig moet zijn. 

Titanium Grade 1 laat zich kenmerken door de laagste sterkte en een uitstekende koude vervormbaarheid. Titanium Grade 1 is de zachtste commercieel zuivere titaankwaliteit. Door de goede vormbaarheid zijn de mechanische waarden van dit titaan gering. Titanium Grade 1 laat zich niet warmtebehandelen en wordt dan ook veel ingezet voor explosief cladden.

Chemische samenstelling (gewicht %)
Grade Ti Fe O H C N Pd
1 Rest 0.20 0.18 0.015 0.10 0.03 -
*Maximum              


Productomschrijving Titanium Grade 1

Titanium Grade 1 is de zachtste ongelegeerde titaniumsoort met de laagste sterkte en hoogste vervormbaarheid.  Dit zorgt ervoor dat Titanium Grade 1 goed lasbaar is. Het is bestand tegen licht reducerende omstandigheden en kan zelfs zeer goed worden toegepast in sterk oxiderende omgevingen met of zonder chloriden. Deze legering wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan warmtewisselaars, chemische apparatuur, chloorproductie, ontzilting en anodes.

Het beschermingsmechanisme is in feite overeenkomstig aan dat van roestvast staal en aluminium. Echter, titaanoxide is stabieler dan aluminium- en chroomoxiden en sluit beter op het moedermateriaal aan. Titanium Grade 1 is zuiverder wat de koudvervormbaarheid sterk ten goede komt. Titaan is minder goed toepasbaar in reducerende milieus, deels omdat zuurstof niet aanwezig is en deels omdat de passieve huid in reducerende media dissocieert. Reducerende media zijn onder andere zoutzuur, waterstoffluoride en oxaalzuur. De volgende maatregelen kunnen worden getroffen om de corrosiebestendigheid in deze media te verbeteren: toevoegen van koper- of ijzerionen aan het medium, kathodische bescherming of een met palladium gelegeerde titaankwaliteit toepassen. Titaan kan met conventionele technieken worden bewerkt en gelast. Men dient wel rekening te houden met de specifieke eigenschappen van het materiaal.

Verkrijgbaarheid Titanium Grade 1: 

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titanium Grade 1 UNS R50250 DIN 17850 Wstnr. 3.7025
ASME/ASTM SB 265/B 265 Plaat en strip
ASME/ASTM SB 337/B 337 Naadloze en gelaste pijp
ASME/ASTM SB 338/B 338 Naadloze en gelaste condensorbuis
ASME/ASTM SB 348/B 348 Staf
ASME/ASTM SB 363/B 363 Naadloze en gelaste fittings
ASME/ASTM SB 381/B 381 Smeedstukken
     
Soortelijke massa Titaan Grade 1, 2 en 7 = 4.51 kg/dm3  

 

Titanium bij Merrem & la Porte

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titaan grade 1 bestellen?

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!
Direct Titaan Grade 1 bestellen? Vul onderstaand formulier in met uw aanvraag. 

Titanium legering aanvragen
Deze of een andere titaniumlegering aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.