Commercieel Zuiver Titaan​

Titaan Grade 1 is een commercieel zuivere titaankwaliteit die hoofdzakelijk toegepast worden vanwege de hoge corrosiebestendigheid tegen algemene corrosie en putcorrosie in zoute of oxiderende zure oplossingen en vanwege de behoorlijke bestendigheid tegen minerale zuren. Deze corrosiebestendigheid dankt titaan aan de zeer passieve, hechte en dichte oxidehuid, die onmiddellijk op het metaal wordt gevormd zodra het metaal aan lucht of een oxidatief milieu wordt blootgesteld. Hierdoor beschikt titaan over het zogenoemde self healing effect; grote of kleine beschadigingen van de oxidehuid worden onmiddellijk hersteld. Een voorwaarde is wel dat er zuurstof in de omgeving aanwezig moet zijn. 

Chemische samenstelling (gewicht %)
Grade Ti Fe O H C N Pd
1 Rest 0.20 0.18 0.015 0.10 0.03 -
               
*Maximum              


Productomschrijving Titaan Grade 1

Het beschermingsmechanisme is in feite overeenkomstig aan dat van roestvast staal en aluminium. Echter, titaanoxide is stabieler dan aluminium- en chroomoxiden en sluit beter op het moedermateriaal aan. Grade 1 is zuiverder wat de koudvervormbaarheid sterk ten goede komt. Titaan is minder goed toepasbaar in reducerende milieus, deels omdat zuurstof niet aanwezig is en deels omdat de passieve huid in reducerende media dissocieert. Reducerende media zijn onder andere zoutzuur, waterstoffluoride en oxaalzuur. De volgende maatregelen kunnen worden getroffen om de corrosiebestendigheid in deze media te verbeteren: toevoegen van koper- of ijzerionen aan het medium, kathodische bescherming of een met palladium gelegeerde titaankwaliteit toepassen. Titaan kan met conventionele technieken worden bewerkt en gelast. Men dient wel rekening te houden met de specifieke eigenschappen van het materiaal.

Verkrijgbaarheid Titaan Grade 1: 

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

UNS  UNS R50250 DIN 17850 Wstnr. 3.7025
ASME/ASTM Gr. 1 UNS R50400 DIN 17850 Wstnr. 3.7035
ASME/ASTM Gr. 2 UNS R52400 DIN 17851 Wstnr. 3.7235
ASME/ASTM Gr. 7 SB 265/B 265 Plaat en strip
ASME/ASTM SB 337/B 337 Naadloze en gelaste pijp
ASME/ASTM SB 338/B 338 Naadloze en gelaste condensorbuis
ASME/ASTM SB 348/B 348 Staf
ASME/ASTM SB 363/B 363 Naadloze en gelaste fittings
ASME/ASTM SB 381/B 381 Smeedstukken
     
Soortelijke massa Titaan Grade 1, 2 en 7 = 4.51 kg/dm3  


Titaan grade 1 bestellen?

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.