Titanium

Hitech

Titaan (Commercieel zuiver en Titaanlegeringen)

Titaan (of titanium) is zo sterk als staal, maar is een stuk lichter. Daar komt nog eens bij dat het materiaal een zeer goede corrosiebestendigheid heeft. Titaanlegeringen worden volop gebruikt door de sterkte-gewichtverhouding, de corrosievastheid en de goede mechanische eigenschappen bij hoge temperaturen.

Voorheen werden titaan en titaanlegeringen voornamelijk in de lucht- en ruimtevaart gebruikt. Nu de materiaalkosten gedaald zijn, wordt titaan in steeds meer industrieën ingezet.

Titaan legeringen

Titaan heeft een hoge affiniteit tot zuurstof. De titaanoxidelaag zorgt er echter voor dat het materiaal corrosiewerend is. Titaanlegeringen zijn sterker dan titaan zelf en zijn bovendien goed verwerkbaar. Een veelgebruikte legering met titaan is met aluminium en vanadium. Bij Merrem & la Porte hebben we verschillende titaanlegeringen:

Grade 1 w.st.nr. 3.7025 UNS R50250
Grade 2 w.st.nr. 3.7035 UNS R50400
Grade 3    
Grade 4    
Grade 5 (Ti6Al4V) w.st.nr. 3.7165 UNS R56400
Grade 7 w.st.nr. 3.7235 UNS R52400
Grade 11    
Grade 16    
Grade 23    


Meer titanium grades

Wilt u meer weten over andere titanium grades (1 t/m 40)? Deze is beschikbaar op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Titaan Grade

Meer weten over de verschillende titaan grades? Lees dan hier verder.

Meer informatie of direct bestellen

Snel een offerte of direct materiaal bestellen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.