Titanium Grade 16

Hitech

Titanium Grade 16

Net als bij Titanium Grade 7 en Titanium Grade 11 is aan deze titaniumkwaliteit palladium toegevoegd. Titanium Grade 16 bevat vrijwel dezelfde corrosiebestendigheid als titaniumkwaliteiten 7 en 11. Qua mechanische eigenschappen lijkt Titanium Grade 16 het meest op het commercieel zuivere Titanium Grade 2. Het enige verschil: aan Titanium Grade 16 is slecht 0,05% palladium toegevoegd. 

Palladium is een zeer kostbaar materiaal. Door slechts 0,05% toe te voegen wordt er flink op de kosten (en dus de prijs) bespaard.

Chemische samenstelling 

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

16

Balance

0.3

0.25

0.015

0.08

0.03

0.04-0.08


Over Titanium Grade 16

Titaanlegeringen worden ingezet vanwege hun goede corrosiebestendigheid, hoge treksterkte en lange levensduur. Met Titanium Grade 16 is er een goedkopere versie van Titanium Grade 7 op de markt gekomen. De legeringen zijn vergelijkbaar met elkaar als het aankomt op de corrosiebestendigheid. Door palladium toe te voegen, wordt de corrosiebestendigheid van een legering verbeterd. 

Inzet van Titanium Grade 16

De lasbaarheid van Titanium Grade 16 is zeer goed. Deze legering is een enkelfasig materiaal, waardoor de microstructuur van de alfafase niet wordt beïnvloed door thermische behandelingen of lastemperaturen. Deze titaankwaliteit wordt voornamelijk ingezet bij chemische verwerking. 

Fysieke eigenschappen Titanium Grade 16

 

Metrisch Imperiaal
Dichtheid 4.51 g/cm3 0.162 lb/in3

 

Titanium bij Merrem & la Porte

Titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titanium Grade 16 bestellen?

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!
Direct Titanium Grade 16 bestellen? Vul het formulier hiernaast in met uw aanvraag.

Titanium legering aanvragen
Deze of een andere titaniumlegering aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.