Titaan Grade 16

}

Hitech

Titaan Grade 16

Net als bij Titaan Grade 7 en Titaan Grade 11 is aan deze titaniumkwaliteit palladium toegevoegd. Titaan Grade 16 bevat vrijwel dezelfde corrosiebestendigheid als titaniumkwaliteiten 7 en 11. Qua mechanische eigenschappen lijkt Titaan Grade 16 het meest op het commercieel zuivere Titaan Grade 2.   Het enige verschil: aan Titaan Grade 16 is slecht 0,05% palladium toegevoegd. 

Palladium is een zeer kostbaar materiaal. Door slechts 0,05% toe te voegen wordt er flink op de kosten (en dus de prijs) bespaard.

Chemische samenstelling 

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

16

Balance

0.3

0.25

0.015

0.08

0.03

0.04-0.08


Over Titaan Grade 16

Titaanlegeringen worden ingezet vanwege hun goede corrosiebestendigheid, hoge treksterkte en lange levensduur. Met Titaan Grade 16 is er een goedkopere versie van Titaan Grade 7 op de markt gekomen. De legeringen zijn vergelijkbaar met elkaar als het aankomt op de corrosiebestendigheid. Door palladium toe te voegen, wordt de corrosiebestendigheid van een legering verbeterd. 

Inzet van Titaan Grade 16

De lasbaarheid van Titaan Grade 16 is zeer goed. Deze legering is een enkelfasig materiaal, waardoor de microstructuur van de alfafase niet wordt beïnvloed door thermische behandelingen of lastemperaturen. Deze titaankwaliteit wordt voornamelijk ingezet bij chemische verwerking. 

Fysieke eigenschappen Titaan Grade 16

 

Metrisch Imperiaal
Dichtheid 4.51 g/cm3 0.162 lb/in3

 

Titaan bij Merrem & la Porte

Titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titaan Grade 16 bestellen?

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!
Direct Titaan Grade 16 bestellen? Vul onderstaand formulier in met uw aanvraag.

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.