Waterzuivering

Waterzuivering

Waterzuivering

Noreva terugslagkleppen

De Noreva terugslagkleppen worden geïnstalleerd overal waar een terugstroom van vloeistoffen of gassen niet wenselijk is. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan pijpleidingen voor olie, staalfabrieken, chemiebedrijven, toepassingen voor waterdistributie, energiecentrales en gascompressorstations. Noreva terugslagkleppen zijn geschikt voor alle soorten vloeistoffen.

Energiebesparend en onderhoudsvrij
De Noreva terugslagkleppen hebben als belangrijkste voordeel dat ze energie besparen (door lage drukverliezen) en de onderhoudsvrije installatie door het totaal ontbreken van kunststof afdichtingen. De kleppen kunnen dan soms tientallen jaren ongeopend perfect blijven functioneren.

Goed dynamisch gedrag
Een belangrijke eigenschap van de Noreva terugslagklep is het goede dynamische gedrag van de kleppen. Een snelle sluiting zorgt voor het ontbreken van de gevreesde water- of hamerslag  dit fenomeen kan veel schade veroorzaken.

Volle- en ringvormige schotels
Het belangrijkste onderscheid tussen de Noreva terugslagkleppen is het werkingsprincipe van de klep zelf. Noreva terugslagkleppen is met een diameter tot DN250 een volle schotel. Dit zijn de types ZO, ZL, ZB, ZD, ZS. Noreva kleppen vanaf een diameter DN250 hebben een ringvormige schotel. Dit zijn de types NB, ND, NK, NG .

Watersector
Voor de watersector zijn vooral de types ZO, ZL en NG belangrijk. Het zijn standaard kleppen die in de drinkwatersector in Nederland al meer dan 25 jaar worden ingezet. De Noreva terugslagkleppen, welke zijn bestemd voor drinkwater, worden aan de binnenzijde voorzien van Epimid-coating met Kiwa-certificaat (op verzoek) en aan de buitenzijde wordt Noreva’s standaard coating EKB RAL 5015 aangebracht. Andere kleurstelling op aanvraag. Het Epimid kan worden aangebracht door een Kiwa gecertificeerde applicateur.

Downloads:
Brochure Noreva