Teflon Filterzakken

Filtratie

Teflon is de merknaam van polytetrafluoretheen (PTFE). Teflon of PTFE kan gebruikt worden voor de vervaardiging van sterke filterzakken. Uiteraard heeft Merrem & la Porte een uitgebreide collectie Teflon filterzakken.

Teflon 
In Teflon worden alle waterstofatomen vervangen door fluor. Door de grote lengte is het polymeer nog steeds een van de grootste moleculen. Omdat PTFE of Teflon een thermoplast is laat het zich niet op een thermoplatische manier verweken. Door de hoge weerstand wordt Teflon vaak gebruikt in elektrische installaties. 

Voordelen Teflon filterzakken
-    Nauwelijks brandbaar
-    Bestand tegen zuren, alkali en oxidatie
-    Verouderd nauwelijks; lange levensduur
-    Voor temperaturen tot 260 °C

Teflon filterzak van Merrem
De Teflon filterzakken van Merrem worden gecoat met PTFE. Door de unieke fysische eigenschappen kunnen de Teflon filters in vrijwel iedere conditie presteren. Teflon heeft vele nuttige eigenschappen, maar is ook hydrofoob. Dat betekent dat het water afstoot. 
PTFE membraanfilter hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van niet-membraanfilters. Dat uit zich in de manier waarop deeltjes worden gefilterd. Het PTFE membraan werkt namelijk als een soort primaire filter, waar alle deeltjes op het oppervlak worden verzameld. Waar met traditionele filters nog wel eens emissie op kan treden, komt dit probleem met Teflon filters nauwelijks voor. Merrem & la Porte heeft verschillenden soorten en maten Nomex nylon filterzakken. Zo kunnen we u altijd helpen bij het vinden van een juiste filterzak voor uw toepassing. 

Zakkenfilter
Een zakkenfilter is een van de meest gebruikte items voor het filteren van vloeistoffen. In de industrie zijn zakkenfilters de meest gebruikte filters. De filterzak wordt in een filterhuis geplaatst. In dit geval wordt in de filterzak gebruik gemaakt van Teflon. 

Teflon filterzaken
De Teflon filterzakken van Merrem & la Porte zorgen voor een kwalitatief hoogstaande filtratie. De vloeistof stroomt van binnen naar buiten door de filterzak, waardoor alle vuildeeltje worden tegengehouden in de Teflon filterzak. 

Meer informatie over Teflon filterzakken en vloeistoffiltratie? Neem dan nu direct contact op met onze afdeling vloeistoffiltratie!