Partners en handelsmerken

De Hitech Metals afdeling van Merrem & la Porte houdt zich bezig met de inkoop, productie, bewerking, distributie en verkoop van hoogwaardige legeringen. Deze legeringen worden gebruik in de (petro)chemische industrie en in apparaten zoals warmtewisselaars, pompen en afsluiters.

Ook leveren we Triclad verbindingsstrippen. Voor de inkoop, productie en bewerking van deze materialen werken we bij Merrem & la Porte samen met verschillende bedrijven. De afdeling Hitech Metals is officieel partner van de volgende fabrikanten:

Haynes International Inc. USA

Wij vertegenwoordigen Haynes International voor de verkoop en marketing in de Benelux van corrosie- en hittevaste nikkel- en kobaltlegeringen van Hastelloy® en Haynes®. 

Haynes hanteert een breed legeringsportfolio. Daarmee willen ze klanten in staat stellen een hogere efficiëntie te bereiken, vervuiling te verminderen, de levensduur van producten te verlengen en de kosten te verlagen. Bij Merrem & la Porte delen we dit doel. Als vertegenwoordiger van Haynes International kunnen we veel legeringen leveren. Haynes Int1ernational levert dus zowel corrosiebestendige als hittebestendige legeringen.

Over het algemeen vallen de corrosiebestendige legeringen zijn bekend onder de merknaam Hastelloy, terwijl de hittebestendige legeringen gekenmerkt worden als Haynes. De legeringsspecificaties hebben echter betrekking op de chemische samenstelling, die sterk gecontroleerd wordt door Haynes. De kwaliteit van legeringen wordt grondig gecontroleerd, waardoor klanten zeker kunnen zijn van een goede werking.
 

  • Corrosiebestendige Hastelloy legeringen

Corrosiebestendige Hastelloy legeringen worden veel gebruikt in de chemische verwerkingsindustrie. Deze legeringen worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen aantastingen zoals corrosie. De lasbaarheid van deze legeringen zorgt ervoor dat ze een geliefde keuze zijn. Voorbeelden van corrosiebestendige Hastelloy legeringen:

Hastelloy B2 alloy, Hastelloy G-35, Hastelloy Hybrid-BC1, Hastelloy B3 alloyHastelloy C4 alloyHastelloy C22 alloy, Hastelloy C276 alloyHastelloy C2000 alloyHastelloy G30 alloy, Ultimet.
 

  • Hittebestendige Hastelloy legeringen

Hittebestendige Hastelloy legeringen op nikkelbasis: Hastelloy B, Hastelloy N, Hastelloy S, Hastelloy X.
 

  • Hittebestendige Haynes legeringen

Naast corrosiebestendige legeringen, excelleert Haynes International ook in de productie van hittebestendige legeringen. Deze staan bekend onder het merk Haynes. Hittebestendige legeringen worden veel gebruikt voor gasturbinemotoren. Ook Multimet en Hastelloy zijn hittebestendige legeringen die al lang worden aangeboden door Haynes International. Voorbeelden van hittebestendige Haynes legeringen:
 

Dynamic Materials Corporation / Nobelclad (DMC)

Triclad® is een, door Merrem & la Porte gepatenteerde, structural transition joint welke voornamelijk wordt gebruikt in de luxe yachtenbouw en marine. DMC Nobelclad is de grootste explosie las organisatie ter wereld en levert het plaatmateriaal voor onze Triclad® strippen. Wij vertegenwoordigen DMC Nobelclad wereldwijd in haar structural transition joints gericht op de luxe yachtenbouw en marine.
 

  • Triclad

Triclad verbindingsstrips zijn bimetalen strips of blokken die worden gebruikt om verschillende metalen met elkaar te verbinden door middel van lastechnieken die in elke scheepswerf aanwezig zijn. Triclad wordt vooral gebruikt wanneer twee soorten metaal eigenlijk niet lasbaar zijn of wanneer mechanische verbindingen corrosieproblemen veroorzaken. Lees hier meer over Triclad!

Special Metals Corporation

Special Metals Corporation is een leverancier van legeringen die buitengewoon goed bestand zijn tegen hitte en slijtage. Special Metals is eigendom van Precision Castparts Corp., een wereldwijd conglomeraat dat complexe metalen componenten en producten produceert. Special Metals Corporation heeft verschillende handelsnamen als het aankomt op legeringen, zoals Inconel, Incoloy en Monel.
 

  • Inconel®

Naam voor een groep nikkellegeringen. Inconel is een geregistreerde handelsnaam van Special Metals Corporation. Nikkel wordt hiervoor gelegeerd met chroom en ijzer (NiCrFe). Inconel legeringen zijn bestand tegen hoge temperaturen en corrosie.
 

  • Incoloy®

Legering van nikkel, chroom en ijzer. Deze nikkellegering is bestand tegen hoge temperaturen en corrosie.
 

  • Monel®

Legering van nikkel en koper. Deze nikkellegering is bestand tegen stoffen zoals natriumchloride. Corrosieve stoffen hebben geen effect op Monel. Hierdoor wordt het veel gebruik in industriële apparaten.

Op zoek naar een andere legering op deskundig materiaaladvies?

Bij Merrem & la Porte hebben we staf, plaat, pijp, fittingen, flenzen, smeedstukken, lastoevoeg- en bevestigingsmaterialen van een groot aantal legeringen. Ook niet met naam genoemde legeringen kunnen we op aanvraag leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.