C22HS alloy

Hitech

Hastelloy® C-22HS™ alloy

Deze zeer sterke, C-type, legering wordt veel gebruikt in de olie- en gasindustrie. Het is het belangrijkste nikkel-chroom-molybdeen materiaal. De corrosiebestendigheid van deze legering zorgt ervoor dat het veel wordt gebruikt in de olie- en gasindustrie, maar ook in andere industrieën wordt dit veel ingezet.   

De C-22HS legering kan ook worden ingezet voor toepassingen waar die hoge sterkte geen vereiste is. In bepaalde toestanden heeft de C-22HS legering zelfs een hogere corrosiebestendigheid, in het bijzonder met betrekking tot plaatselijke corrosieve aantasting.

Chemische samenstelling

Chemische samenstelling (gewicht %)
Ni Cr Mo Fe W Si C
61 21 17 2* 1* 0.08* 0.01*
* Maximum

 

Dichtheid
8,64 kg/dm3


Productomschrijving

Vooruitgang op het gebied van materiaalonderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van Hastelloy C-22HS alloy, een nikkel-chroom-molybdeenlegering. Deze legering is ontwikkeld om een corrosiebestendigheid te vertonen vergelijkbaar met andere C-type legeringen, echter die  warmtebehandeld kan worden om een bijna dubbele rekgrens te verkrijgen. Naast een hoge weerstand tegen uniforme corrosie in zowel oxiderende als reducerende media is C-22HS in warmtebehandelde toestand ook zeer goed bestendig tegen chloride put- en spleetcorrosie.

Verkrijgbaarheid

Hastelloy C-22HS alloy is verkrijgbaar in: plaat, staf, pijp, fitting, flenzen en lasmateriaal in standaard afmetingen. Afwijkende afmetingen, smeedstukken en bevestigingsmateriaal op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Hastelloy C-22HS alloy bestellen?

Neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.