Ultimet® alloy

Hitech

ULTIMET alloy

ULTIMET alloy is ontwikkeld om te voldoen aan de vraag naar een materiaal met een hoge erosie- en corrosiebestendigheid en hoge sterkte. Ook diende het materiaal met conventionele technieken bewerkbaar te zijn. Zoals Stelliet is ULTIMET alloy gebaseerd op een binair Co-Cr systeem. Legeringen op basis van dit systeem bezitten een zeer hoge weerstand tegen vreten, cavitatie-erosie, slurry-erosie en waterdruppel-erosie, zelfs bij lage koolstofgehaltes en lage hardheden.

Corrosiebestendige Ultimet legering (UNS R31233)

  • Stellite legeringachtige slijtvastheid en Hastelloy legeringachtige corrosiebestendigheid in één materiaal
  • Goed lasbaar
  • Slijt nauwelijks, waarin het lijkt op Stellite-legeringen
  • Corrosiebestand, waarin het lijkt op Hastelloy
  • Succesvol gebruikt in de vorm van smeedproducten
Chemische samenstelling (gewicht %)
Co Cr Ni Mo W Fe Mn Si N C
Rest 26 9 5 2 3 0.8 0.3 0.08 0.06
*Maximum

 

Dichtheid
8,47 kg/dm3

 

Productomschrijving Hastelloy CRA - Hastelloy Ultimet alloy

Om de belangrijke elementen voor corrosiebestendigheid in oplossing te houden is het koolstofgehalte laag gehouden, dit in tegenstelling tot de Stellieten. Hierdoor is de weerstand tegen put- en spleetcorrosie vergelijkbaar met de die van HASTELLOY legeringen. In eerste instantie werd ULTIMET alloy als kneedlegering ontwikkeld; echter het commerciële succes gaf aanleiding tot het gebruik als gietlegering en oplasmateriaal. De gietbaarheid is uitstekend. Oplossend gloeien na het gieten kan vaak achterwege gelaten worden.

Ten opzichte van vele andere traditionele slijtagebestendige materialen is ULTIMET alloy goed lasbaar. Voorverwarmen van het substraat is niet nodig omdat warmscheurvorming dankzij de relatief hoge ductiliteit geen probleem vormt. ULTIMET alloy is succesvol te draaien, frezen en boren mits de juiste gereedschappen worden gebruikt. Door de hoge sterkte biedt Ultimet alloy hoge weerstand tegen materiaalafname en dient daarom in oplossendgegloeide toestand te worden
bewerkt. ULTIMET alloy wordt toegepast in afsluiters, pompen, ventilatoren, roerwerken, nozzles, plunjers, enzovoort. Kortom, indien corrosie en erosie tegelijkertijd een rol spelen biedt ULTIMET een kostenbesparende oplossing.

Verkrijgbaarheid Ultimet alloy

Ultimet alloy is verkrijgbaar in de vorm van plaat, staf en lastoevoegmateriaal (Mig en Tig elektroden). Overige verschijningsvormen en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt de mogelijkheid tot knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

UNS R31233  Alle uitvoeringen
​ASTM  B818  Plaat en strip
ASTM  B815  Staf
ASME  Code Case 2121  Alle uitvoeringen
DIN  No. 2.4681 Alle uitvoeringen
NACE  MR 01-75 Alle uitvoeringen
     
Soortelijke massa 8,47 kg/dm3  


Ultimet alloy nikkellegeringen bestellen?

Lees hier meer over nikkellegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!

 

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.