Nomex Nylon Filterzakken

Filtratie

Nomex nylon filterzakken worden veel gebruikt in industriële toepassingen. Dit materiaal is ijzersterk en is daarom een populaire keuze voor verschillende toepassingen. Filterzakken worden gebruikt in de auto-industrie, voedingsindustrie, petrochemie, chemische industrie en farmaceutische industrie wordt vaak gekozen voor een filterzak van nylon.

Nomex filterzakken
Nomex is een bijzonder materiaal. Deze aromatische polyamide vezel heeft vlamwerende en hitte-isolerende eigenschappen. Wat Nomex daarnaast bijzonder maakt, is dat het een uitstekende bescherming biedt tegen een groot aantal chemicaliën.Wanneer Nomex vergeleken wordt met andere weefsels, blijkt dat Nomex de hoogste bescherming biedt. Nomex is dan ook beter bestand tegen bepaalde zuren en hoge temperaturen.

Voordelen Nomex

  • Vlambestendig
  • Smelt of breekt niet als gevolg van hitte
  • Neemt warmte geleidelijk op
  • Lichtgewicht
  • Gemakkelijk te reinigen

Nomex nylon filterzakken van Merrem & la Porte
Merrem & la Porte heeft verschillenden soorten en maten Nomex nylon filterzakken. Zo kunnen we u altijd helpen bij het vinden van een juiste filterzak voor uw toepassing.

Zakkenfilter
Een zakkenfilter is een van de meest gebruikte items voor het filteren van vloeistoffen. In de industrie zijn zakkenfilters de meest gebruikte filters. De filterzak wordt in een filterhuis geplaatst. In dit geval is de filterzak gemaakt van Nomex nylon.

Werking Nomex nylon filterzak
De Nomex nylon filterzakken van Merrem & la Porte zorgen voor een kwalitatief hoogstaande filtratie. De vloeistof stroomt van binnen naar buiten door de filterzak, waardoor alle vuildeeltje worden tegengehouden in de Nomex nylon filterzak. Het Nomex nylon kan na filtering gemakkelijk gereinigd worden.

Meer informatie over nylon filterzakken en vloeistoffiltratie? Neem dan nu direct contact op met onze afdeling vloeistoffiltratie!