DCVG onderzoek

Kathodische bescherming

Het coatingsonderzoek DCVG (Direct Current Voltage Gradient) is een techniek die gebruik maakt van een spanningsgradiënt om coatingsbeschadigingen op te sporen. Het principe van het DCVG-onderzoek is als volgt:

  • Het te beschermen object wordt verbonden met een spanningsbron die een wisselende stroom levert. Dit kan de spanningsbron van het KB-systeem zijn of een externe spanningsbron.
  • De spanningsbron wordt periodiek in- en uitgeschakeld, waardoor de potentiaal van het object varieert tussen de on- en off-waarden.
  • De onderzoeker loopt langs het object met een voltmeter en twee referentie-elektroden die op een vaste afstand van elkaar zijn bevestigd. De voltmeter meet de spanningsgradiënt tussen de twee elektroden.
  • Als de onderzoeker een coatingsbeschadiging nadert, neemt de spanningsgradiënt toe. De onderzoeker markeert de locatie van de maximale spanningsgradiënt, die overeenkomt met de locatie van de coatingsbeschadiging.
  • De onderzoeker meet ook de totale potentiaalverandering tussen de on- en off-waarden op de locatie van de coatingsbeschadiging. Dit geeft een indicatie van de ernst van de beschadiging.

DCVG onderzoek door Merrem & la Porte

Het DCVG-onderzoek is zeer nauwkeurig en kan gecombineerd worden met andere technieken. Door het gebruik van digitale apparatuur is deze meting vaak nauwkeuriger en sneller dan een meting met analoge apparatuur. Merrem & La Porte B.V. is gespecialiseerd in het uitvoeren van DCVG-onderzoeken voor KB-systemen volgens de norm.

Contact

Wilt u meer weten over onze DCVG onderzoek voor KB-systemen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Ons team van KB-specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Een vraag over Kathodische Bescherming? Neem direct contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht.