Titanium Grade 2

Hitech

Commerciaal zuiver Titanium Grade 2

Titanium Grade 2 is een commercieel zuivere titaankwaliteit. Deze worden toegepast vanwege de hoge corrosiebestendigheid tegen algemene corrosie en putcorrosie in zoute of oxiderende zure oplossingen. Ook de behoorlijke bestendigheid tegen minerale zuren is een voordeel.

Deze corrosiebestendigheid dankt titaan aan de zeer passieve, hechte en dichte oxidehuid, die onmiddellijk op het metaal wordt gevormd zodra het metaal aan lucht of een oxidatief milieu wordt blootgesteld. Hierdoor beschikt titaan over het zogenoemde self healing effect; grote of kleine beschadigingen van de oxidehuid worden onmiddellijk hersteld. Een voorwaarde is wel dat er zuurstof in de omgeving aanwezig moet zijn. 

Titanium grade 2 wordt het meest toegepast vanwege de gunstige mechanische eigenschappen. 

Chemische samenstelling (gewicht %)

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

2

Rest

0.30

0.25

0.015

0.10

0.03

-

*Maximum

             

 

Over Titanium Grade 2

Qua sterkte is Titanium Grade 2 te vergelijken met austenitisch roestvast staal. Dit titaan vervangt legeringen van koper-nikkel, RVS en nikkel zonder dat daarbij een uitgebreide herinrichting nodig is. Dit zorgt ervoor dat Titanium Grade 2 veel gebruikt wordt. Misschien is dit zelfs wel de meest gebruikte titaankwaliteit. Het is een commercieel zuivere titaankwaliteit met meer verontreinigingen dan Titanium Grade 1. Deze titaankwaliteit heeft dan ook aanzienlijk betere mechanische waarde dan Titanium Grade 1. Net als Titanium Grade 1 laat Titanium Grade 2 zich niet warmtebehandelen. De lasbaarheid is erg goed en het materiaal is gemakkelijk te vervormen. 

Titanium Grade 2 staat ook wel bekend als Titanium CP3.  Titanium Grade 2 heeft een uitstekende corrosiebestendigheid in oxiderende media, alkaliën, organische zuren, organische verbindingen, waterige zoutoplossingen en hete gassen. Ook in nitrische zuren, mild reducerende zuren, nat chloor- of broomgas heeft deze legering voldoende corrosieweerstand. Ook in zeewatertoepassingen kan Titanium Grade 2 ingezet worden.

Toepassingen van Titanium Grade 2

Net als andere titaansoorten is Titanium Grade 2 sterk, licht van gewicht en corrosiebestendig. Dit zorgt ervoor dat titaan breed ingezet wordt. Van de geneeskunde tot de lucht- en ruimtevaart en van de chemische industrie tot energieopwekking: Titanium Grade 2 is overal terug te vinden. Titaan is de perfecte vervanger van zwaardere en duurdere materialen. Titaan is in veel gevallen niet alleen een vervanging, maar ook een verbetering. Op het gebied van prestaties en levensduur overtreft titaan vaak andere materialen. 

Verkrijgbaarheid Titanium Grade 2: 

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titanium Grade 2 UNS R50400 DIN 17850 Wstnr. 3.7025
ASME/ASTM SB 265/B 265 Plaat en strip
ASME/ASTM SB 337/B 337 Naadloze en gelaste pijp
ASME/ASTM SB 338/B 338 Naadloze en gelaste condensorbuis
ASME/ASTM SB 348/B 348 Staf
ASME/ASTM SB 363/B 363 Naadloze en gelaste fittings
ASME/ASTM SB 381/B 381 Smeedstukken

 

Titanium bij Merrem & la Porte

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

​Titaan Grade 2

Lees meer over onze titaniumlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!
Direct Titanium Grade 2 bestellen? Vul het formulier hiernaast in met uw aanvraag. 

 
 

Titanium legering aanvragen
Deze of een andere titaniumlegering aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.