Titaan Grade 2

}

Hitech

Commerciaal zuiver Titaan Grade 2

Titaan Grade 2 is een commercieel zuivere titaankwaliteit. Deze worden toegepast vanwege de hoge corrosiebestendigheid tegen algemene corrosie en putcorrosie in zoute of oxiderende zure oplossingen. Ook de behoorlijke bestendigheid tegen minerale zuren is een voordeel.

Deze corrosiebestendigheid dankt titaan aan de zeer passieve, hechte en dichte oxidehuid, die onmiddellijk op het metaal wordt gevormd zodra het metaal aan lucht of een oxidatief milieu wordt blootgesteld. Hierdoor beschikt titaan over het zogenoemde self healing effect; grote of kleine beschadigingen van de oxidehuid worden onmiddellijk hersteld. Een voorwaarde is wel dat er zuurstof in de omgeving aanwezig moet zijn. 

Titaan grade 2 wordt het meest toegepast vanwege de gunstige mechanische eigenschappen. 

Chemische samenstelling (gewicht %)

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

2

Rest

0.30

0.25

0.015

0.10

0.03

-

*Maximum

             

 

Over Titaan Grade 2

Qua sterkte is Titaan Grade 2 te vergelijken met austenitisch roestvast staal. Dit titaan vervangt legeringen van koper-nikkel, RVS en nikkel zonder dat daarbij een uitgebreide herinrichting nodig is. Dit zorgt ervoor dat Titaan Grade 2 veel gebruikt wordt. Misschien is dit zelfs wel de meest gebruikte titaankwaliteit. Het is een commercieel zuivere titaankwaliteit met meer verontreinigingen dan Titaan Grade 1. Deze titaankwaliteit heeft dan ook aanzienlijk betere mechanische waarde dan Titaan Grade 1. Net als Titaan Grade 1 laat Titaan Grade 2 zich niet warmtebehandelen. De lasbaarheid is erg goed en het materiaal is gemakkelijk te vervormen. 

Titaan Grade 2 staat ook wel bekend als Titanium CP3.  Titaan Grade 2 heeft een uitstekende corrosiebestendigheid in oxiderende media, alkaliën, organische zuren, organische verbindingen, waterige zoutoplossingen en hete gassen. Ook in nitrische zuren, mild reducerende zuren, nat chloor- of broomgas heeft deze legering voldoende corrosieweerstand. Ook in zeewatertoepassingen kan Titaan Grade 2 ingezet worden.

Toepassingen van Titaan Grade 2

Net als andere titaansoorten is Titaan Grade 2 sterk, licht van gewicht en corrosiebestendig. Dit zorgt ervoor dat titaan breed ingezet wordt. Van de geneeskunde tot de lucht- en ruimtevaart en van de chemische industrie tot energieopwekking: Titaan Grade 2 is overal terug te vinden. Titaan is de perfecte vervanger van zwaardere en duurdere materialen. Titaan is in veel gevallen niet alleen een vervanging, maar ook een verbetering. Op het gebied van prestaties en levensduur overtreft titaan vaak andere materialen. 

Verkrijgbaarheid Titaan Grade 2: 

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titanium Grade 2 UNS R50400 DIN 17850 Wstnr. 3.7025
ASME/ASTM SB 265/B 265 Plaat en strip
ASME/ASTM SB 337/B 337 Naadloze en gelaste pijp
ASME/ASTM SB 338/B 338 Naadloze en gelaste condensorbuis
ASME/ASTM SB 348/B 348 Staf
ASME/ASTM SB 363/B 363 Naadloze en gelaste fittings
ASME/ASTM SB 381/B 381 Smeedstukken

 

Titaan bij Merrem & la Porte

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

​Titaan Grade 2

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!
Direct Titaan Grade 2 bestellen? Vul onderstaand formulier in met uw aanvraag. 

 
 

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.