214 alloy

Hitech

HAYNES 214 alloy

HAYNES 214 alloy is een superlegering op nikkelbasis met een uitzonderlijke weerstand tegen oxidatie tot 1260°C. Ofschoon HAYNES 214 alloy door een precipitatiebehandeling beneden 925°C kan worden verstevigd is deze legering ontworpen voor gebruik in de oplossend gegloeide toestand vanaf 980°C. In dit temperatuurgebied bezit de legering een redelijke sterkte vergelijkbaar met die van Alloy 601.

Haynes 214 (UNS N07214) in het kort

HAYNES® 214®-legering is een nikkel-chroom-aluminium-ijzer-legering. Deze legering is ontworpen om een optimale oxidatiebestendigheid bij hoge temperaturen te bieden voor vervaardigde materialen. Tegelijkertijd moet deze legering de mogelijkheid tot conventioneel vormen en verbinden bieden. Deze legering biedt uitstekende oxidatiebestendigheid tot 1260 °C en wordt gebruikt in veeleisende, gespecialiseerde gasturbine-onderdelen (zoals honingraatafdichtingen, brander-spatplaten en andere statische onderdelen met beperkte oxidatie).
 

  • Hittebestendige legering
  • Nikkel-chroom-aluminium-ijzer-legering
  • Oxidatiebestendigheid tot 1260 °C
  • Veel gebruikt in gasturbines voor honingraatafdichtingen in folieconstructies, verbrandingspatplaten en andere statische oxidatiebeperkte onderdelen.

De automotive industrie heeft veel toepassingen voor de 214 legering. Hier wordt het gebruikt als materiaal voor de branderkop in hulpverwarmers (bijvoorbeeld in militaire voertuigen).  In de industriële verwarmingsmarkt wordt deze legering gebruikt voor vuurvaste ankers, vlamkappen voor ovens en roterende calciners voor het verwerken van chloorverbindingen.

Productomschrijving Haynes HTA - Haynes 214 alloy

HAYNES 214 alloy wordt veelvuldig toegepast in industriële verwarmingsinstallaties op hoge temperatuur en in gespecialiseerde toepassingen zoals 'clean firing' van electronische en keramische componenten. In gegloeide toestand kan HAYNES 214 alloy koud worden vervormd. Warmvervorming vindt plaats op temperaturen boven 1040°C. HAYNES 214 alloy is lasbaar, echter in geval van inklemming dient men voorzorgsmaatregelen te treffen. Voorts heeft HAYNES 214 alloy een buitengewone weerstand tegen carburisatie en hoge temperatuur chloridehoudende milieus.

Chemische samenstelling (gewicht %)
Ni Fe Cr Mn Si Al C B Zr Y
Rest 3 16 0.5* 0.2* 4.5 0.05 0.01* 0.1* 0.01
*Maximum                  

 

Dichtheid
8,05 kg/dm3

Verkrijgbaarheid Haynes 214 alloy

Haynes 214 alloy is met name verkrijgbaar in plaatvorm. Overige verschijningsvormen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt de mogelijkheid tot knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

UNS  N07214  Alle uitvoeringen
​DIN  N017744 No. 2.4646 Alle uitvoeringen
Soortelijke massa 8,05 kg/dm3    

Haynes 214 alloy bestellen?

Lees hier meer over nikkellegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst!

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.