Titaan Grade 4

}

Hitech

Commercieel zuiver Titaan Grade 4

Commercieel zuivere Titaan Grade 4 heeft de hoogste sterkte van alle commercieel zuivere titaniumkwaliteiten. Deze titaniumkwaliteit heeft een goede corrosiebestendigheid in verschillende omgevingen. Titaan Grade 4 wordt veel ingezet in de lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook in andere industriële toepassingen. Wanneer een hoge sterkte een vereiste is, wordt er vaak gekozen voor dit Titaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan toepassingen in de medische en maritieme industrie.

Titaan Grade 4 is de sterkste van de commercieel zuivere titaankwaliteiten, maar ook de meest onzuivere. Bij commercieel zuiver titaan is de corrosiebestendigheid vaak het belangrijkst. De sterkte en hardheid nemen toe met het kwaliteitsnummer (Grade 1 is het zachtst, Grade 4 is het hardst). Van alle commercieel zuivere titaniumkwaliteiten wordt Grade 2 het meest gebruikt, omdat in die kwaliteit sprake is van een compromis tussen zuiverheid en de mechanische waarden. Waar Grade 1 vooral wordt ingezet wanneer een goede vervormbaarheid vereist is, wordt Grade 4 juist ingezet wanneer een hoge sterkte nodig is.

Over Titaan Grade 4

Deze commercieel zuivere titaniumlegering is in verschillende vormen verkrijgbaar. De mechanische eigenschappen van titaan worden beïnvloedt door het zuurstof- en ijzergehalte. Graad 4 is het sterkste titanium onder de ongelegeerde kwaliteiten. Het heeft een goede buigzaamheid en een gemiddelde vervormbaarheid bezit. Bij gematigde temperaturen wordt de beste verhouding tussen sterkte en gewicht behaald, maar bij lage temperaturen heeft deze legering ook een goede slagvastheid.

Chemische samenstelling 

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

4

≥ 98.6

≤ 0.50

≤ 0.40

≤ 0.015

≤ 0.080

≤ 0.050

-

 

Sterkste commercieel zuivere titaankwaliteit

Titaan Grade 4 is de sterkste van de commercieel zuivere titaniumkwaliteiten, met een minimale vloeigrens van 480 MPa (70ksi). Het heeft de hoogst toegestane zuurstof- en ijzergehalte van de kwaliteiten. Titaan Grade 4 is terug te vinden in vliegtuigmotoren, verwerkingsputten voor corrosief afval, installaties voor chemische verwerking, ontziltingsinstallaties en bij pulp- en papierproductie.

Fysieke eigenschappen Titaan Grade 4

 

Metrisch Imperiaal
Dichtheid 4.51 g/cm3 0.163 lb/in3
Smeltpunt 1660°C 3020°F

 

Titaan bij Merrem & la Porte

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titaan Grade 4 bestellen

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst! 
Direct Titaan Grade 4 bestellen? Vul onderstaand formulier in met uw aanvraag.

  

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.