Stellite 6b

Hitech

Stellite 6B legering

Stellite Alloy 6B is een gesmede basis-kobaltlegering. In situaties waar slijtage en corrosie voorkomen kan deze legering in worden gezet. Stellite 6B is temperatuurbestendig. Deze legering wordt veel gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. 

Stellite 6B is een op kobalt gebaseerde, chroom-wolfraamlegering die veel wordt gebruikt in slijtageomgevingen waar de lage wrijvingscoëfficiënt het risico op vastlopen en vreten minimaliseert. Typische toepassingen voor legering 6B zijn onder meer kettingzaaggeleidebladen, ovenventilatorbladen, hoge temperatuurlagers, klepstelen, voedselverwerkende apparatuur en staalfabriekapparatuur.

Over Stellite

Deze legering heeft een hoger smeltpunt dan nikkellegeringen. Hierdoor maken ze het mogelijk om spanning te absorberen bij een hogere temperatuur. Deze legeringen bieden een superieure weerstand tegen corrosie vanwege het hoge chroomgehalte. Dit maakt de legering zeer geschikt voor bijvoorbeeld gasturbines. Stellite is bovendien beter bestand tegen thermische vermoeidheid en is beter lasbaar dan een nikkellegering. Wanneer u op zoek bent naar slijtvast materiaal met gegarandeerde mechanische eigenschappen, dan is Stellite 6B een goede keuze. Bij veel andere materialen wordt taaiheid opgeofferd voor slijtvastheid. Bij Stellite is dat wel anders: daar zijn beide eigenschappen aanwezig. Door uitgebreide hete bewerking verandert het materiaal van een bros, slijtvast blok naar het taaie, slijtvaste Stellite 6B.

Chemische samenstelling (gewicht %)
Ni Si Fe Mn Cr Mo W C
3* 2* 3* 2*  28-32 1.5* 3.5-5.5 ​0.9-1.4
*Maximum


Stellite bij Merrem & la Porte

Met zijn uitstekende slijtage-eigenschappen, goede corrosieweerstand en superieure mechanische eigenschappen is Stellite 6B het materiaal bij uitstek voor de meest veeleisende slijtagetoepassingen. Stellite 6B voldoet aan de eisen van Aerospace Material Specification (AMS 5894). Stellite 6B is verkrijgbaar in verschillende vormen. Van plaat tot staaf: bij Merrem & la Porte helpen we u graag. Voor speciale afwerkingen of meer informatie over Stellite 6B kunt u contact opnemen met onze afdeling Hitech Metals.

Verkrijgbaarheid Stellite 6B

Stellite 6b is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals staaf, draad en plaat. Meer weten over de beschikbaarheid? Neem dan contact op met het Hitech team van Merrem & la Porte. Vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.