Duplex rvs

Hitech

Duplex alloys worden steeds populairder door de voordelen van duplex roestvrij staal. Zo heeft deze legering bijvoorbeeld twee keer de ontwerpsterkte van austenitisch en ferritisch roestvrij staal en een enorme corrosiebestendigheid. Ook de goede hardheid, de lasbaarheid en de lagere prijzen zorgen ervoor dat er steeds vaker wordt gekozen voor duplex rvs.

Duplex rvs is daarentegen niet geschikt voor cryogene toepassingen, is beperkt tot een maximale temperatuur van 300 °C. Daarnaast is het moeilijker om te vormen en te bewerken dan austenitisch staal.

Wat is duplex rvs?

Duplex rvs zijn austenitisch/ferritische Fe-Cr-Ni legeringen met ferriet tussen dertig en zeventig procent. Duplex staal is nog redelijk nieuw. Pas eind jaren 60 was men in staat duplex staal te maken die ook echt toegepast kon worden. Door de jaren heen heeft de markt steeds meer kennis gemaakt met de voordelen van duplex. Schepen die chemicaliën vervoeren worden vaak voorzien van duplex tanks. Ook in de offshore industrie wordt duplex staal steeds vaker ingezet. Het voornaamste voordeel is de besparing op gewicht, terwijl de corrosievastheid wordt behouden of zelfs wordt verbeterd. 

Wanneer wordt duplex rvs gebruikt?

Duplex rvs heeft een hogere sterkte dan chroom-nikkel-staal rvs en een hogere vervormbaarheid dan roestvast chroomstaal. Doordat deze legering goed bestand is tegen corrosievermoeiing, erosie en slijtage wordt het veel gebruikt in de chemische- en petrochemische industrie. Ook in ontziltingsinstallaties en offshore wordt duplex rvs veel ingezet.

Chemische samenstelling (gewicht %)

Grade

Cr Ni Mo C

Duplex rvs

24-27 4.5-7 2-6 0.03


Duplex rvs bestellen

Er zijn verschillende soorten duplex rvs. Bent u op zoek naar een duplex rvs, dan helpen we u bij Merrem & la Porte graag. Onze hitech afdeling heeft de kennis in huis om u van een passend advies te voorzien. Neem contact met ons op voor de levering van duplex rvs.

 

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.