Noreva terugslagklep voor stadsverwarming

Waterzuivering

Noreva terugslagklep voor stadsverwarming

Stadsverwarming

Op zoek naar een goede terugslagklep voor stadsverwarming? Bij Merrem & la Porte weten we alles over de Noreva terugslagklep, met een laag drukverlies. Steeds meer Nederlanders verwarmen hun huis met zogenaamde stadsverwarming. Ook het warm water komt via die stadsverwarming. Deze manier van verwarming wordt gebruikt in huizen die niet zijn aangesloten op het aardgasnet. In plaats daarvan komt warm water en warmte het huis binnen via een ondergrondse warmwaterleiding. Stadsverwarming wordt ook wel warmtedistributie of stadswarmte genoemd.

Veel fabrieken, centrales en verbrandingsinstallaties hebben opgewekte warmte die zij zelf niet gebruiken. In plaats van deze warmte verloren te laten gaan, wordt dit bij stadsverwarming gebruikt om huizen te verwarmen. Dat betekent een vermindering in de uitstoot van CO2. 

Stadsverwarming in huis

In het verwarmen van een huis merkt de consument eigenlijk geen verschil. De installatie is echter wel anders. In plaats van een CV-ketel hebben de mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming een speciale installatie. Deze installatie zorgt voor de aan- en afvoer van warm water.

Terugslagklep in stadsverwarming

Een terugslagklep voorkomt dat gassen of vloeistoffen terugstromen in een installatie. Deze klep zorgt er dus voor dat er doorgang is voor één stof in één richting. Veerbelaste terugslagkleppen worden daarom veel gebruikt om pompen te beschermen. Wanneer een tegengestelde stroming schadelijk kan zijn, is een goede veerbelaste terugslagklep noodzakelijk. In de stadswarmte-installatie zorgt de terugslagklep ervoor dat er drukloos water in het stadsnetwerk wordt ingepompt.

Noreva terugslagkleppen voor stadsverwarming

Vanuit de pomp wordt water in het leidingwerk van de stadsverwarming gepompt. De druk in dit netwerk is tussen de 10 en 18 bar. Om drukloos in dit leidingwerk te kunnen pompen is de veerbelaste teruglagklep van Noreva opgenomen. Door drukloos verpompen kan er geen waterslag veroorzaakt worden in het leidingwerk. Zo kunnen enorme schades aan het leidingwerk worden voorkomen.

Voordelen Noreva terugslagklep

Bij Merrem & La Porte hebben we Noreva veerbelaste terugslagkleppen. Deze veerbelaste terugslagkleppen zijn geschikt voor alle vloeistoffen. Enkele andere voordelen van de Noreva veerbelaste terugslagklep:
 

  • Energiebesparend door lage drukverliezen.
  • Onderhoudsvrije installatie door het ontbreken van kunststof afdichtingen.
  • Lange levensduur.
  • Goed dynamisch gedrag van de kleppen.
  • Geen water- of hamerslag door snelle sluiting.

Waarom Noreva terugslagkleppen?

Omdat stadsverwarming ook wel wordt gezien als nieuwe groene energie, wordt het door gemeentes steeds vaker gebruikt in (nieuwe) woonwijken. Het voordeel van de veerbelaste Noreva terugslagklep bij stadsverwarming is het lage drukverlies binnen de klep. Hierdoor heeft de voedingspomp minder energie nodig. Door de jaren heen kan dit een besparing van tienduizenden euro’s betekenen.

Downloads:
Brochure Noreva