Titaan Grade 3

}

Hitech

Commercieel zuiver Titaan Grade 3

Titaan Grades 1 tot en met 4 zijn zogenaamde alfa legeringen. Ook Titaan Grade 3 valt daar dus in. Het verschil tussen deze grades zit in het aantal interstitiële elementen dat aan elk cijfer wordt toegevoegd.

Deze titaanklassen zijn niet gelegeerd en worden daarom beschouwd als commercieel zuiver. Over het algemeen kan met stellen dat de rekbaarheid en vloeigrens omhoog gaan met de titaanklasse. Het verschil in fysieke eigenschappen zit voornamelijk in de hoeveelheid interstitiële elementen. Titaan Grade 3 wordt, net als de andere commercieel zuivere titaansoort, gebruikt voor corrosieweerstandstoepassingen waarbij kosten, fabricagegemak en lassen belangrijk zijn.

Chemische samenstelling 

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

3

≥ 98.8

≤ 0.30

≤ 0.35

≤ 0.015

≤ 0.080

≤ 0.050

-

 

Over commercieel zuiver titaan

Commercieel zuiver titaan heeft een uitstekende sterkte/dichtheidsverhouding en een goede corrosiebestendigheid. Dit maakt titaanlegeringen zoals deze geschikt voor de fabricage van verschillende componenten. De thermische spanningen van titaniumstructuren zijn lager dan in andere metalen vanwege de lage thermische uitzetting van titaan. C

Over Titaan Grade 3

Commercieel zuiver titanium Grade 3 is sterker en minder vervormbaar dan Titaan Grade 1 en 2. Het heeft dezelfde goede corrosiebestendigheid in allerlei soorten omgevingen. Titaan Grade 3 wordt gebruikt in verschillende industrieën. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lucht- en ruimtevaarttoepassingen of aan andere industriële toepassingen die een redelijke sterkte vereisen, zoals chemische, medische en maritieme toepassingen. 

Titaan Grade 3 is een niet-magnetische legering met een uitstekende corrosieweerstand. Met name in sterk oxiderende en licht reducerende omgevingen heeft Titaan Grade 3 een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. Deze legering is een iets sterkere versie van Titaan Grade 1 en 2. Bij lage temperaturen heeft deze legering goede slagvastheidseigenschappen. 

Fysieke eigenschappen Titaan Grade 3

 

Metrisch Imperiaal
Dichtheid 4.51 g/cm3 0.163 lb/in3
Smeltpunt 1680°C 3056°F

 

Titaan bij Merrem & la Porte

Commercieel zuiver titaan is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titaan Grade 3 bestellen

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst! 
Direct Titaan Grade 3 bestellen? Vul onderstaand formulier in met uw aanvraag. 

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.