Onderzoeksmeting

Kathodische bescherming

Een onderzoeksmeting is een meting die wordt uitgevoerd als er een probleem of een storing is in het KB-systeem of als er een vermoeden is van een afwijking of een defect. Een onderzoeksmeting geeft de oorzaak en de locatie weer van het probleem of de storing en geeft aan hoe het KB-systeem kan worden hersteld of verbeterd.

Een onderzoeksmeting is belangrijk om verschillende redenen:

  • Het geeft aan of het KB-systeem nog goed functioneert en het object voldoende beschermt.
  • Het geeft aan of er sprake is van schade of lekkage aan het object of de coating door corrosie of andere factoren.
  • Het geeft aan of er sprake is van zwerfstromen, defecte isolatieflenzen, kortsluiting of interferentie met andere metalen structuren of elektrische installaties. Dit kan de werking van het KB-systeem verstoren of verminderen.
  • Het geeft aan of er sprake is van veranderingen in de omgevingsfactoren, zoals de bodemweerstand, de bodemvochtigheid of de chlorideconcentratie. Dit kan invloed hebben op de benodigde beschermstroom en potentiaal.

Merrem & La Porte B.V. is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoeksmetingen voor KB-systemen volgens norm NEN-EN 12954. Wij beschikken over een deskundig team van meettechnici en inspecteurs die met behulp van geavanceerde apparatuur en software de problemen of storingen in uw KB-systeem kunnen opsporen, analyseren en oplossen. Wij leveren u een compleet meetrapport met alle resultaten, conclusies en aanbevelingen.

Onderzoeksmeting inplannen?

Wilt u meer weten over onze onderzoeksmetingen voor KB-systemen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Ons team van KB-specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Een vraag over Kathodische Bescherming? Neem direct contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht.