Titanium Grade 7

Hitech

Titanium Grade 7

Titanium​ Grade 7 is in feite een commercieel zuiver titaan (Grade 2) waar palladium aan is toegevoegd. Door de toevoeging van dat palladium heeft deze legering een hoge weerstand tegen verschillende vormen van corrosie in oxiderende en reducerende milieus. Corrosievormen zoals spleetcorrosie komen hierdoor dus niet meer voor. 

Palladium is een bijzonder kostbaar metaal. Hierdoor is Titanium Grade 7 stukken duurder dan het commercieel zuivere Titanium Grade 2. Titanium​ Grade 7 is makkelijk vervormbaar en lasbaar. Deze legering wordt vooral toegepast in milieus met veel chloride, om spleetcorrosie te voorkomen.  

Over Titanium Grade 7

Titaniumlegeringen hebben verschillende voordelige eigenschappen waardoor ze kunnen worden gebruikt in verschillende industrieën. Van de lucht- en ruimtevaart tot de maritieme industrie: titaniumlegeringen zijn breed inzetbaar. Door de goede corrosiebestendigheid wordt Titanium Grade 2 veelvuldig ingezet. Voor een nog betere corrosiebestendigheid wordt palladium toegevoegd, waardoor Titanium Grade 7 ontstaat. 

Chemische samenstelling 

Grade

Ti

Fe

O

H

C

N

Pd

7

Balance

0.3

0.25

0.015

0.08

0.03

0.12-

 

Toepassingen van Titanium Grade 7

De lasbaarheid van Titanium Grade 7 (of Ti-0.15Pd) is uitstekend. Deze legering is een enkelfasig materiaal, waardoor de microstructuur van de alfafase niet wordt beïnvloed door thermische behandelingen of lastemperaturen. Het wordt gebruik in verschillende toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: 

  • Anode/kathode celcomponenten
  • Chemische verwerkingsapparatuur
  • Apparatuur voor luchtverontreiniging
  • Apparatuur voor papierfabricage 
  • Hydrometallurgische extractie  elektrowinningof
  • Ontzilting

Fysische en mechanische gelijkenis van Titanium Grade 7 en Titanium Grade 2

Wanneer de titaankwaliteiten 7 en 2 met elkaar vergeleken worden, valt op dat ze sterk op elkaar lijken. De fysische en mechanische kwaliteiten zijn hetzelfde. Ook hebben ze dezelfde corrosiebestendigheid, dezelfde lasbaarheid en hetzelfde ductiliteitsniveau. De toevoeging van een kleine hoeveelheid palladium maakt echter een groot verschil voor de industrie. Titanium Grade 7 is de meest corrosiebestendige titaanlegering die op de markt verkrijgbaar is. Met name de chemische verwerkingsindustrie maakt veel gebruik van Titanium Grade 7, omdat hier veel machines zijn die met extreem vluchtige chemicaliën te maken hebben. De metalen in zulke machines moeten dus tegen die zuren kunnen. Titanium Grade 7 is hiertoe in staat. Bovendien houdt het hetzelfde weerstandsniveau bij extreme temperaturen (zowel warm als koud). Omdat dit titanium verder identiek is aan Grade 2, kan het in elke vorm en afmeting worden gelast. 

Titanium bij Merrem & la Porte

Titanium is verkrijgbaar als plaat, rondstaf, lasmateriaal, gelaste pijp en gelaste tubing. Bevestigingsmateriaal en afmetingen op aanvraag. Merrem & la Porte biedt tevens mogelijkheden voor knippen, zagen en plasma-, waterstraal- of lasersnijden.

Titaan Grade 7 bestellen?

Lees meer over onze titaanlegeringen of neem contact op voor meer informatie, onze actuele voorraad of deskundig metaaladvies. Ons team is u graag van dienst! Direct Titanium Grade 7 bestellen? Vul onderstaand formulier in met uw aanvraag.

Titanium legering aanvragen
Deze of een andere titaniumlegering aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.