254 alloy

Hitech

Alloy 254 staat ook wel bekend als 254 SMO. Deze legering is een hoog gelegeerd austenitisch roestvast staal en wordt veel gebruikt in chloride houdende omgevingen. Door de uitstekende weerstand tegen verschillende vormen van corrosie (zoals putcorrosie, spleetcorrosie en spanningscorrosie), de hogere sterkte dan bij andere RVS soorten en de goede lasbaarheid wordt het in verschillende industrieën gebruikt.

254 SMO wordt vaak gebruikt in toepassingen op zee. Ook in papier- en pulpfabrieken wordt deze legering veelvuldig ingezet. Alloy 254 is:

  • Zeer goed toepasbaar in agressieve, chloridehoudende omgevingen
  • Zeewaterbestendig (toepasbaar in zoute, halogenidehoudende omgevingen)
  • Zeer geschikt voor olie, gas en chemicalieën (voor gebruik in pijpleidingen in de petrochemische, olie, en gasindustrie)
Chemische samenstelling (gewicht %)
C Si Mn P S Cr Mo Ni N Cu
0.02* 0/7* 1* 0.03* 0.01* 19.5-20.5 6-7 17.5-18.5 0.18-0.25 0.5-1
*Maximum

 

Dichtheid
8 kg/dm3


Verwerking van Alloy 254

Het is een kosteneffectieve vervanging voor legeringen met een hoog nikkel- en titaniumgehalte. Bijkomend voordeel is dat alloy 254 goed verwerkbaar en lasbaar is.

Alloy 254 bestellen bij Merrem & la Porte

Het HiTech team van Merrem & la Porte weet alles over legeringen. Ook over alloy 254 vertellen zij je graag meer. Door hun professionele en gerichte advies maak je altijd de goede keuze. Neem contact met ons op voor advies of actuele prijzen.

Informatie aanvragen

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.