ECDA survey

Kathodische bescherming

Het coatingsonderzoek ECDA survey (External Corrosion Direct Assessment Survey) is een techniek die gebruik maakt van een combinatie van indirecte inspectiemethoden om de corrosierisico’s op het te beschermen object te beoordelen. Een ECDA survey is een gestructureerd proces dat de veiligheid verbetert door de impact van externe corrosie op de integriteit van de leiding te verminderen.

Het principe van het ECDA-onderzoek is als volgt:

  • Het te beschermen object wordt vooraf beoordeeld op basis van een gedetailleerde inspectie van de leidingroute en alle operationele gegevens.
  • Het te beschermen object wordt indirect geïnspecteerd met behulp van twee of meer van de volgende methoden: CIPS, DCVG of andere geschikte technieken.
  • Het te beschermen object wordt direct onderzocht op basis van de analyse en evaluatie van de gegevens uit de indirecte inspectiemethoden. De directe onderzoeken omvatten de beoordeling van de coatingconditie, het KB-systeem, de leidingdefecten, de corrosieschade, de bodemkenmerken en andere relevante factoren.
  • Het te beschermen object wordt na afloop beoordeeld op basis van een compleet rapport met alle resultaten, conclusies en aanbevelingen. Het rapport geeft aan welke maatregelen nodig zijn om de corrosieactiviteit te voorkomen, te herstellen of te verminderen12.

Het kan corrosieschade detecteren en kwantificeren door middel van visuele inspectie, meting of niet-destructief onderzoek. Daarnaast kan het een continue verbeteringsproces vormen door regelmatige herhalingen van het ECDA-onderzoek.

ECDA-onderzoek voor KB-systemen door Merrem & la Porte

Merrem & La Porte B.V. is gespecialiseerd in het uitvoeren van ECDA-onderzoeken voor KB-systemen volgens de norm NEN-EN-ISO 12696. Wij beschikken over een deskundig team van meettechnici en inspecteurs die met behulp van geavanceerde apparatuur en software de corrosierisico’s op uw object kunnen beoordelen en verminderen. Wij leveren u een compleet meetrapport met alle resultaten, conclusies en aanbevelingen.

Contact

Wilt u meer weten over onze ECDA onderzoeken voor KB-systemen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Ons team van KB-specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Een vraag over Kathodische Bescherming? Neem direct contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht.