Kernmaterialen

Technisch textiel

kernmateriaal divinycell probalsa diab viledon freudenbergMerrem & la Porte heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van kernmateriaal. Wij zijn leverancier van het Divinycell PVC-schuim, PET-schuim en ProBalsa van de toonaangevende producent Diab AB. Daarnaast voeren we ook nog het Viledon kernmateriaal van Freudenberg Performance Materials Se & Co. KG.

Divinycell

Een van de paradepaardjes van DIAB is het Divinycell H-schuim. Al jaren vormt dit materiaal de kern van de composietenwereld. Het is een PVC hardschuim welke in een grote variëteit van samenstelling te leveren is, waardoor dit materiaal in ieder marktsegment ingezet kan worden. De belangrijkste afnemers bevinden zich in de volgende sectoren: (Sub)Marine, Transport, Isolatie, Luchtvaart, Windenergie en Industrie.
Naast het PVC schuim is ook PET-schuim (Divinycell P, PN en PY) en een PES-schuim (Divinycell F) beschikbaar. De laatstgenoemde kwaliteit is specifiek ontwikkeld voor respectievelijk de transportsector en de vliegtuigindustrie. Beide kunnen bogen op hun uitstekende FST-karakteristieken.

ProBalsa

ProBalsa is een natuurlijk kernmateriaal dat uit het subtropische regenwoud van Equador komt. Het is een snel groeiende boomsoort, welke niet onder de noemer hardhout valt. De bomen worden op plantages gekweekt. De leeftijd van de boom bepaalt de densiteit van het kernmateriaal. Dit materiaal wordt voornamelijk in de marine en windenergie sector ingezet, vanwege zijn eigenschappen op gebied van sterkte/gewicht verhouding. Ook voor de bouw van mallen wordt dit materiaal veelvuldig ingezet.

Viledon

Freudenberg produceert een uit PES bestaand kernmateriaal, bedoeld om gewicht te besparen, en toch het product te verstevigen. Door middel van gelijkmatig verdeelde microspheres wordt de gewenste dikte van het materiaal bereikt.