Behandelingen

Technisch textiel

Bij Merrem & la Porte is voorgesneden technisch weefsel verkrijgbaar in buisvorm, discs, gesneden band, geplisseerde componenten en diverse andere benodigde of denkbare vormen.

Behandeling van weefsel

Ook kan het weefsel een specifieke behandeling ondergaan die voor bepaalde toepassingen noodzakelijk is. Bij Merrem & la Porte is weefsel met de volgende behandelingen beschikbaar:

Carbon coating

Speciale carbon coatingen worden bijvoorbeeld toegepast op computerschermen om de schittering van licht en de statische lading te reduceren.

Hydrofiele behandeling

Deze plasma behandeling verhoogt in het weefsel de opname capaciteit van een vloeistof. Het versterkt ook de binding van de eventueel navolgende coating en plastic. De behandeling heeft geen invloed op de innerlijke eigenschappen van de monofilamenten en het is bovendien mogelijk om de intensiteit van de behandeling te regelen.

Hydrofoob behandeling

Deze behandeling maakt het weefsel waterafstotend en in staat om water te scheiden van oliegebaseerde vloeistoffen.
Medische behandeling
Weefsel dat gebruikt wordt in een medische toepassing wordt gereinigd in een non-water gebaseerd medisch gepatenteerd reiniging systeem. Eventuele verdere behandelingen en verpakking vinden plaats in een klasse 10,000 cleanroom.

Metallisering

Lichte flexibele polyesterweefsels kunnen met nikkel gemetalliseerd worden om elektromagnetische energie af te stoten en om elektrostatische ladingen weg te geleiden.

PTFE coating

PTFE coating versterkt de uitstromende eigenschappen van glas en aramide geweven banden, vooral gebruikt in textiel droogprocessen en in lamineer processen.

Thermofixatie

Standaard behandeling die in principe elk precisie weefsel krijgt met als doel een schoon en stabiel weefsel te verkrijgen. De rol wordt allereerst op omgevingstemperatuur gewassen om weefresidu te verwijderen en het weefsel vlak te krijgen. Daarna loopt het weefsel tussen twee op temperatuur gebrachte “walsrollen” wat het weefsel een bepaalde spanning/stabiliteit in ketting en inslag richting geeft.

Verven

Weefsels kunnen in elke denkbare kleur geverfd worden. Gekleurde precisieweefsels worden o.a gebruikt voor anti verblinding screens, schoenen, tassen en luchtfilters voor raceauto’s. Er kan gekozen worden voor één van de vele standaard kleuren of een speciale naar wens gemaakte kleur kan worden toegepast.

Antistatische coating

Wordt toegepast om opgebouwde statische ladingen, die vaak geassocieerd worden met synthetische weefsels, te reduceren.