Vliesstoffen

Technisch textiel

vliesstof nonwoven freudenberg Vliesstof (ook wel nonwoven genoemd) is een niet geweven materiaal van natuurlijke vezels. Vliezen of nonwovens worden veelvuldig ingezet. Merrem & la Porte heeft daarom ook vliesstoffen voor allerlei verschillende toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bescherming, filtering, drainage of scheiding.

Vliesstoffen van Freudenberg

Merrem & la Porte werkt al jarenlang met de welbekende producent van vliesstoffen: Freudenberg. Het vliesstof van Freudenberg staat garant voor een superieure kwaliteit van onze producten alsmede een brede materiaalkennis.
Intensieve samenwerking met andere producenten als Atex en Don & Low maken deze afdeling een solide schakel in de non-woven markt.

Freudenberg produceert nonwovens voor veel verschillende toepassingen. Naast de textiel- en automobielindustrie behoren ook vele andere industrieën tot hun klanten.

Vliesstof voor iedere toepassing

Merrem & la Porte B.V. heeft een pakket vliesstoffen beschikbaar voor nagenoeg elke toepassing. Een vliesstof is een niet geweven materiaal opgebouwd uit natuurlijke vezels of synthetische filamenten. Daarnaast is een mix van beide mogelijk. Afhankelijk van de verwerking en/of toepassing wordt gekozen voor één van de volgende technieken waarbij verschillende bindingsmethoden worden toegepast:

  • Spinvlies
  • Stapelvezel vlies
  • Natgelegd vlies

Spinvlies

Spinvlies staat ook wel bekend onder de naam vliesdoek, onderdoek, spinvliesfolie of dakfolie. Deze nonwoven is zacht en sterk, wat het ideaal maakt voor beschermende toepassingen. Neem contact op met Merrem & la Porte over het assortiment in open en gesloten spinvlies. Deze vliesstof is licht in gewicht, dampdoorlatend, isolerend en heeft een hoge scheurweerstand. 

Lees meer over vliesstof 'spinvlies' >>

Stapelvezel vlies

Deze vliesstof bevat vezels uit natuurlijke- of synthetische filamenten. Door de vezels te openen en in een bepaalde richting te leggen, kunnen de eigenschappen worden aangepast. 

Lees meer over vliesstof 'stapelvezel vlies' >>

Natgelegd vlies

Korte vezels (+/- 2 mm lengte) uit natuurlijke- of synthetische filamenten worden in een speciaal vloeistofmengsel samengevoegd. Via het proces wordt het vocht onttrokken en ontstaat een vlies web met unieke eigenschappen welke gewenst zijn voor bepaalde toepassingen.

Lees meer over vliesstof 'natgelegd vlies' >>