Geur- en rookgasbehandeling

Geur- en rookgasbehandeling

Bij waterzuivering komen altijd gassen en geuren vrij die behandeld moeten worden. Om geuroverlast en rookgasoverlast te voorkomen is een kwalitatieve geurbehandeling en rookgasbehandeling nodig.

Geurbehandeling en rookgasbehandeling van Merrem & la Porte
Bij het zuiveren van water kan het voorkomen dat waterstofsulfide (H2S) ontstaat. Dit gebeurt wanneer bepaalde organische stoffen ontbinden in een zuurstofarme omgeving. Dit kan voor stankoverlast zorgen voor omwonenden. Daarnaast kunnen waterzuiveringsinstallaties zorgen voor het ontstaan van rookgassen. Rookgas is het gas dat, na verbranding van bepaalde stoffen, overblijft. Bij Merrem & la Porte helpen we u graag bij een kwalitatieve behandeling van geurbestrijding en rookgassen.

Innovatieve en gebruiksvriendelijke systemen
Naast de traditionele biologische geurbehandelingssystemen zoals biofilters, kunnen we inmiddels ook twee innovatieve en gebruiksvriendelijke systemen aan ons leveringsgamma toevoegen: de foto-ionisatie en actieve zuurstof modules.

Foto-ionisatie en actieve zuurstof modules
Deze modules zijn, in tegenstelling tot de huidige systemen, zeer compact. Ze vereisen daarom maar een kleine opstellingsplaats. Naast het geweldige prestatievermogen zijn het foto-ionisatiesysteem en actieve zuurstof modules voorzien van een eenvoudige technologie en installatie. Voor de installatie is namelijk alleen een stroomaansluiting nodig. Water, chemicaliën, leidingen voor het afvalwater en vorstbescherming zijn voor deze installatie niet nodig. Met foto-ionisatie en actieve zuurstof modules worden niet alleen geurvermindering bereikt, maar ook een verregaande desinfectie. De onderhoudswerken zijn bij dit systeem zeer gering.

Centrox beluchter
Voor de behandeling van rookgassen heeft de Centrox beluchter zijn waarde reeds bewezen. Meer weten over dit systeem? Lees dan hier verder.