neutraliseren van geuren door actieve zuurstofmoduleActieve zuurstofmodules

Voor het neutraliseren van geuren is de actieve zuurstofmodule een effectieve manier van luchtbehandeling. Actieve zuurstofmodules worden in gebouwen geïnstalleerd om ongewenste geuren te bestrijden en te zuiveren. Dit is een manier om de arbeidscondities van mensen in een waterzuiveringsinstalatie aanzienlijk te verbeteren.

Hoe werkt geurbehandeling volgens de actieve zuurstofmodule?
Gebaseerd op het principe van luchtrecirculatie, vereist dit proces slechts een minimum aan verse lucht. Luchtionisatie is een natuurlijk proces dat de lucht ontgeurt en steriliseert.

Lucht ontgeuren en steriliseren door micro oxidatie
Principieel vindt luchtionisatie plaats door micro oxidatie met behulp van elektrisch geladen zuurstof. Ionisch geladen zuurstof heeft een veel hogere werkingsgraad en een hoger oxidatievermogen. Dit specifieke proces zorgt er voor dat de luchtvervuilende parameters binnen enkele seconden geneutraliseerd worden tot in de moluculaire structuur en dit steeds opnieuw. Bovendien bewerkstelligt dit proces een inactivatie van kiemen, schadelijke stoffen en moleculaire geuren. Dit resulteert uiteindelijk in een zuivere, gezonde en aangename omgeving. Deze eenheden worden eveneens ingezet in de behandeling van off-gas.

Voorbeeld uitgevoerde installatie
Merrem & la Porte installeerde vele actieve zuurstofmodules voor de reiniging van gecontamineerde en vervuilde lucht in gebouwen. Een voorbeeld daarvan is een ontwateringshal met twee centrifuges. Hier werd het slib met circa 35 procent DS ontwatert door middel van de toevoeging van polymeren. Hoewel de klant tevreden was over de ontwateringsresultaten, ontstond er een hinderlijke geurbelasting tijdens de werking van de centrifuges. Om in de desbetreffende hal de arbeidsomstandigheden voor het aanwezige personeel te verbeteren en aan de vereiste MAC-waarde (Maximaal Aanvaarde Concentratie) te voldoen, werden twee actieve zuurstofmodules geïnstalleerd. Er was geen reinigingsinstallatie voor verontreinigde lucht aanwezig, waardoor de lucht niet werd ververst met de buitenlucht.

De exploitant merkte het verschil na de installatie direct: “Vroeger kon men de hal niet betreden zonder dat de onsmakelijke en doordringende geuren in onze kleding ging zitten. Vandaag de dag is dat geen thema meer.”

Geen extra kosten
De actieve zuurstofinstallaties worden na hun werking gewoon uitgeschakeld. Omdat er geen buitenluchtwissel plaatsvindt, ontstaan er ook geen bijkomende verwarmingskosten. ‚Äč

 

 

 

 


Downloads: Brochure Foto-ionisatie en Actieve zuurstof