Lamellenafscheiders

Lamellenafscheiders worden ingezet tijdens het zuiveren van afvalwater om minerale oliën, vetten en slibdelen uit het water te halen. De lamellenafscheider zorgt ervoor dat het water ‘schoon’ geloosd kan worden, beschermd het riool tegen verstoppingen of voorkomt dat het oppervlaktewater vervuild wordt.

Lamellenafscheiders
Lamellenafscheiders worden meestal ingezet bij slibbezinking en voor de scheiding van stoffen met een soortelijk gewicht als water. Met lamellen separatoren kunnen deze deeltjes, zoals koolwaterstoffen en niet emulsieve oliën, gemakkelijk uit het water worden gezuiverd. Het werkingsprincipe is in beide gevallen zo goed als identiek: afhankelijk van de toepassing stroomt het water in tegengestelde richting langs de lamellen naar boven in een daartoe geschikte en speciale tank. De lamellen worden samengehouden door middel van een roestvrijstalen frame. Deze worden voor installatie in een bestaande of nieuwe tank geplaatst. 

Lamellen voor waterzuivering
Bij Merrem & la Porte hebben we verschillende oplossingen voor deze fase van waterzuivering. Het is dan ook mogelijk om de gehele constructie te leveren (inclusief tank en alle toebehoren), maar we kunnen ook alleen het lamellenpakket leveren. 

Oilpack gecoat staal Oilpack RVS Flowpack RVS

 

Flowpack - package unit Lamella Pack Lamella

 

Binnenkant lamellenafscheider  Lamellenafscheider en pomp Lamellenafscheider binnekant

 

Bovenkant lamellenafscheider Lamellenafscheider

 

Downloads
Brochure olie en slib sedimentatie
Flowpack-Oilpack type-overzicht